Skaka za N1: Grad Sarajevo s Vladom Kantona nema nikakvu saradnju

Vijesti 09. jul 201917:24 > 17:28
N1

Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, kazao je danas za N1 da Grad sa Vladom Kantona Sarajevo nema nikakvu saradnju i da komunikacija - ne postoji.

On je u razgovoru s Emelom Burdžović ocijenio da predsjedavajući Skupštine Kantona Elmedin Konaković ima upliv u rad Vlade i da se ”bavi operativom”.

‘Nema tu saradnje, ne možemo govoriti ni o kakvoj saradnji. Gospodin Konaković je na čelu zakonodavnog tijela, ne bi trebali imati nikakvu saradnju. Vjerujem da se on bavi operativom i da ima upliva. Meni je jako žao zbog nepostojanja bilo kakve komunikacije između Vlade i Grada Sarajeva”, naglasio je on.

Potom je govorio o problemima u saobraćaju u Sarajevu.

”Biti na čelu Grada je pitanje odgovornosti, a ne pitanje nadležnosti. Jedan od gorućih pitanja je rekonstrukcija ulica. Ali ne možemo ih renovirati bez da ih zatvorimo”, kazao je Skaka za N1.

Na pitanje zašto se radovi ne izvode noću, Skaka je rekao da je potrebno jasno definisati rokove.

Praksa nije dobra, treba u ugovorima definisati jasne rokove. Mislim da bi se to trebalo raditi u noćnim satima. Investitor bi trebao u samom ugovoru precizirati takve stvari. Mislim da se to može riješiti”, dodao je.

O ponovnim radovima u Ferhadiji…

”Vjerujem da smo ovaj put uspjeli riješiti taj problem. Naravno, i pitanje saobraćaja kroz Fehardiju se treba riješiti. Nije samo pitanje predpripreme nego i tereta”, naglasio je on.

O rezultatima u turizmu…

‘Iz godine u godinu bilježimo nevjerovatno dobre rezultate u turizmu. Generalno je svjetski trend putovanja i Bosna je došla na red. Ne možemo reći da je samo do nas. Jako smo puno stvari pozitivnih uradili, ali jako je puno stvari koje moramo uraditi kako bi sve to bilo ljepše”, potcrtao je on uz obećanje građanima Sarajeva da će radovi na Vidikovcu na Trebeviću ”biti privedeni kraju”.

”Obećavam da ćemo se uskoro družiti na Vidikovcu”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad