Radnici Aluminija razočarani: Fuj, sramite se, g…. jedna (VIDEO)

Vijesti 10. jul 201910:12 > 11:16
N1

Četiri minute iza ponoći Aluminij d.d. Mostar iskopčan je s visokonaponske mreže.

“Moj stric je ovu firmu otvorio ‘77. godine, imam svašta za reći. Ne osjećam se nikako, imam milion i jedan problem. Aluminij je bio ponos svega, ovo je sramota političara hrvatskih i svih političara u BiH. Mogu im samo poručiti: Fuj, sramite se, govna jedna”, kazao je jedan od radnika Aluminija, Sandro Musa.

Njegov kolega je kazao da je “sudija odsvirao kraj i da je gotovo”.

“Kraj je, sudija je odsvirao kraj. Povratka nema, kući i idi i gotovo. Možemo mi očekivati, ali neko je davno to riješio, ovo je samo finale. Navodno bi nam neko trebao platiti zaostatke, mi nemamo novaca”.

Podsjećamo, zbog visokih cijena električne energije Aluminij nekoliko zadnjih godina posluje s gubitkom. Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 milijuna maraka, od čega se više od pola odnosi na dug za potrošenu električnu energiju. 

Vlada FBiH vlasnica je 44 posto dioničkoga kapitala u Aluminiju, mali dioničari također imaju 44 posto dionica, a Vlada Republike Hrvatske preostalih 12 posto.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linkukao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad