Lagumdžija sa Papandreuom o Zapadnom Balkanu i ljevici u Bosni i Hercegovini

Vijesti 10. jul 201910:51 > 10:55
N1

Pod nazivom "Demokratija i moć u potrazi za društvima zajedničkih vrijednosti" na Kritu se odrżava 21. Simi simpozijum kojim predsjedava Geroge Papandreu Predsjednik Socijalističke Internacionale (SI), a na kojem učestvuje Zlatko Lagumdžija.

Na petodnevnom skupu uz učešće stotinu političkih lidera, eminentnih predstavnika akademske i poslovne zajednice i nevladinog sektora sa četiri kontinenta govori se o ključnim globalnim izazovima među kojima je i euroatlantska budućnost Zapadnog Balkana.

Lagumdžija je predsjednika SI Papandreua upoznao sa aktuelnim izazovima Zapadnog Balkana kao i sa stanjem u Bosni i Hercegovini sa fokusom na planovima i perspektivama ljevice kroz Pokret socijalne pravde i demokracije.

Papandreu je ukazao na potrebu jačanja i objedinjavanja progresivnih snaga u vremenu jačanja radikalne desnice i zagovornika podjeljenih društava te podijelio vlastita iskustva u sličnim situacijama.

Sugovornici su saglasni da je efikasan odgovor na podjele u Evropi kao i drżavama Zapadnog Balkana jačanje i objedinjavane progresivnih snaga na izgradnji društava zajedničkih vrijednosti.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO naovom linkukao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad