Na Bjelašnici u 14 sati izmjerena četiri stepena Celzijusa

Vijesti 10. jul 201914:55 > 15:04
N1

Danas je preovladavalo pretežno oblačno vrijeme. Kiša je padala u većem dijelu Bosne i Hercegovine. U Hercegovini je bilo grmljavine. U drugoj polovini dana oblačnost se postepeno smanjivala, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Posebno niske temperature zabilježene su na Bjelašnici gdje su u 14 sati izmjerena samo četiri stepena Celzijusa što je uz snažan vjetar stvarilo zimske vremenske prilike usred ljeta.

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 4; Ivan Sedlo 10; Sokolac 11; Bugojno, Sarajevo i Srebrenica 14; Tuzla i Zenica 15; Gradačac, Livno i Zvornik 17; Bijeljina, Brčko, Doboj i Drvar 18; Prijedor 19; Banja Luka, Bihać i Sanski Most 20; Grude, Mostar i Trebinje 22; Neum i Stolac 24°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26°C, na jugu do 29°C.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10°C, a najviša dnevna oko 23°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad