Pojačan promet vozila na svim putevima prema Srebrenici

Vijesti 11. jul 201908:34 > 08:36
N1

Promet putničkih vozila i autobusa u četvrtak ujutru je pojačan na svim putevima koji vode prema Srebrenici, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Povodom 24. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava, danas do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima: Sarajevo – Olovo – Kladanj – Luke, Tuzla – Živinice – Stupari – Kladanj – Luke i Tuzla – Kalesija – Caparde. Na snazi je i zabrana kretanja vozilima preko 3,5 tone na svim putevima koji iz pravca Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode prema Srebrenici.

Na dionicama u višim predjelima iz BIHAMK-a upozoravaju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti, te skreću pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

U toku su i radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 Lašva – Travnik, kod Viteza. Zbog radova na asfaltiranju, danas i sutra, vozila će na mjestu izvođenja radova saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova od jučer se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju magistralne puteve: Srbljani – Cazin, Srebrenik – Orašje, Olovo – Kladanj – Vlasenica, Semizovac – Vogošća, Bradina – Podorašac, Ustiprača – Goražde – Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad