Danas pretežno sunčano, za vikend kiša i pljuskovi

Vijesti 11. jul 201908:39 > 08:40
N1

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje od 14 do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26 stepeni, na jugu do 29.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10, a najviša dnevna oko 23 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u petak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14, na jugu zemlje od 14 do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26, na jugu do 29 stepeni Celzijusovih.

Za vikend se prognozira pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Sunčanije vrijeme očekuje se u Hercegovini. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu do 29 stepeni.

Umjereno do pretežno vrijeme očekuje se i početkom naredne sedmice, navode iz FHMZ-a.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad