Dan uživo posvećen 24. godišnjici genocida u Srebrenici

Vijesti 11. jul 201913:33 > 13:36
N1

U današnjem izdanju emisije Dan uživo gledajte:

Trideset i tri žrtve genocida u Srebrenici našle su smiraj u mezarju Memorijalnog centra Potočari. Našle su smiraj i preživjele porodice žrtava 24 godine od srebreničkog masakra koji se dogodio 1995. godine. Godišnjica genocida u Srebrenici naša je središnja tema u Danu uživo.

Nasuprot negiranju genocida i presuda međunarodnih sudova što su potvrdili da se u Srebrenici dogodio genocid, dio nevladinih organizacija iz Beograda performansima pokušava ukazati srpskoj javnosti šta se uistinu dogodilo. Uživo iz Beograda sa nama Nataša Kandić, osnivačica Fonda za humanitarno pravo.

O procesu pomirenja u regionu, značaju suočavanja sa istinom iz prošlosti, iz Zagreba nam se javlja bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor.

I najvažniji svjetski mediji izvještavali su o obilježavanju 11. jula. Esmir Milavić izdvojio je najvažnije objave i na društvenim mrežama, a bit ćemo uživo u Londonu, Bonnu i Washingtonnu.

Iz sarajevskog studija u 16 sati pozdravit će vas Boris Brezo.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad