Uništeno 500 kilograma droge u Jajcu

Vijesti 11. jul 201914:51 > 14:55
N1

Komisija za uništavanje opojnih droga pri Savjetu ministara Bosne i Hercegovine, uz podršku Ministarstva bezbjednosti Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona i Centra za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, izvršila je u ponedjeljak 8. jula 2019. godine uništavanje oduzete opojne droge prema naredbama nekoliko sudova iz Srednjobosanskog kantona.

Tom prilikom je u pećima firme B.S.I. iz Jajca uništeno oko 500 kilograma različitih opojnih droga, najviše marihuane, amfetamina i heroina koje su zaplijenjene i oduzete prilikom kriminalističkih istraga, a čija se ulična vrijednost procjenjuje na oko 4,5 miliona konvertibilnih maraka.

N1

Ministarstvo bezbjednosti Bosne i Hercegovine ovom prilikom izražava zahvalnost menadžmentu i radnicima firme B.S.I. d.o.o. iz Jajca koji su ustupili pogone u kojima je uništena oduzeta opojna droga, saopćeno je iz ovoga Ministarstva.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad