Radnici Aluminija čekaju Dragana Čovića

Vijesti 11. jul 201916:09 > 16:15
N1

Vidjet ćemo da li će se obećanja ispuniti, da li će se vratiti na staro ili će se krenuti ka rješavanjima i pomoći radnicima da ne ostanu na ulici - poručio je jedan od uposlenika Aluminija nakon sastanka sa Draganom Čovićem u centrali HDZ-a u Mostaru. Radnici Aluminija ostali su ispred centrale - jer kako kažu žele da im se obrati Dragan Čović.

“To znači ponovno pokretanje proizvodnje. Problem je da vidimo od kojeg bi se pogona krenulo, to zahtjeva velika finansijska sredstva. Vidjet ćemo nakon sastanka”, poručio je, kazavši da je sastanak direktora Aluminija, predstavnika Sindikata firme, dioničarima ispred Vlada i malim dioničarima održati u 16:30 u Aluminiju.

Koliko su obećanja realna?

VEZANA VIJEST

“Direktor je nama rekao, javnost je upoznata sa tim da će se stečaj otvoriti. Pokušat ćemo sjesti dole, sa članovima Nadzornog odbora, Upravom, da se pokuša iznaći neko rješenje da ne dođe do procesa otvaranja stečaja”, kazao je.

Također, radnici Aluminija su od Čovića dobili određena obećanja, koja su javno pročitana ispred centrale HDZ-a.

“Pitani smo želimo li nastaviti raditi, rekli smo da želimo. Ne može se raditi bez plana i programa. Svi doprinosi za 20 mjeseci će biti plaćeni. Da bi počeli raditi – stečaj nije opcija. Ako odemo u stečaj – gotovi smo. Iznijeli smo neke stvari njemu, on je rekao da nisu točne. Sjest ćemo za stol i uoči. Tu ćemo otvoriti karte, kakve su cijene, šta plaćamo, koliko plaćamo, šta možemo zaokružiti”, poručuju.

“Rekli smo mu neke stvari koje on nije čuo – želimo da se ne ugasimo. Nema ništa dalje. Bez stečaja imamo napraviti posao”, kazao je jedan od predstavnika radnika koji je bio u centrali HDZ-a.

Predstavnici Sindikata, uposlenici više informacija očekuju nakon sastanka koji je zakazan u 16:30.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad