Stari most u znaku Cvijeta Srebrenice

Vijesti 11. jul 201921:25 > 21:27
Centar za mir

Cvijet Srebrenice osvijetljen je večeras na Starom mostu u Mostaru u znak sjećanja i odavanja počasti žrtvama srebreničkog genocida povodom 24. godišnjice stradanja nedužnih srebreničkih civila.

Projekciju Cvijeta Srebrenice upriličio je Centar za mir i multietničku suradnju iz Mostara s još jednom važnom porukom podrške da se pronađu sve nestale osobe u BiH.

“Tačno je, nisu nestali, ubijeni su. S pravom pitamo gdje su? U BiH se traga za još preko 7.000 osoba, od tog broja u Hercegovini za još njih 635, a u gradu Mostaru za 189 osoba. Moramo istrajati i boriti se da ih nađemo sve do zadnjeg ubijenog”, kazao je Safet Oručević, direktor Centra za mir i bivši gradonačelnik Mostara.

Centar za mir
Centar za mir
Centar za mir
Centar za mir
Centar za mir
Centar za mir
Centar za mir
Centar za mir
Centar za mir
Centar za mir

Mostarci su i danas ranije na simboličan način odali počast žrtvama Srebrenice skokom bez aplauza i bacanjem cvijeća sa Starog mosta.

Skok u Neretvu izveo je dugogodišnji član Kluba skakača u vodu “Mostari” Igor Kazić, nakon što su rijeku bačeni ljiljani koji simboliziraju nevinost žrtava Srebrenice.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad