Policija o ubistvu i samoubistvu u hotelu u Sarajevu

Vijesti 12. jul 201910:46 > 10:50
N1

U hotelu "Alem" u sarajevskom naselju Vraca jučer su pronađena beživotna tijela dvije osobe.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo jutros su naveli da je u 10:40 sati obaviještena dežurna služba Treće PU da su u unutrašnjosti hotela “Alem”, u općini Novo Sarajevo pronađena dva beživotna tijela.

“Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici koji su potvrdili navode iz prijave, zatekavši u unutrašnjosti hotela, dva beživotna tijela (muško i žensko) sa vidnim povredama nanesenim vatrenim oružjem. Na mjestu događaja dežurni ljekar ZZHMP Kantona Sarajevo je konstatovao smrt dvije osobe, nastale najvjerovatnije dejstvom vatrenim oružjem”, naveli su iz policije.

N1

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajnim radnjama, koje su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažovanje sudskog vještaka medicinske struke.

“Izvršenim uviđajnim radnjama konstatovano je da je u pomenutom događaju došlo do ubistva i samoubistva upotrebom vatrenog oružja, a okolnosti događaja će biti utvrđene naknadnim vještačenjima naloženim od strane postupajućeg tužioca”.

N1

Beživotna tijela su, po naredbi tužioca, prevezena u prosekturu “Bare”, gdje će biti izvršena obdukcija. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog događaja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad