Društvo novinara BiH: Davanje izjava probranim medijima znak skrivanja istine

Vijesti 12. jul 201912:41 > 12:43
Bljesak.info

Društvo novinara BiH obaviješteno je od kolega koji su jučer izvještavali sa sastanka u mostarskoj tvornici "Aluminij" da su im uskraćene izjave i informacije sa sastanka koji su članovi sindikata i Nadzornog odbora vodili sa predsjednikom HDZBiH Draganom Čovićem i federalnom ministricom finansija Jelkom Milićević.

Iako su novinari bh. redakcija čekali više sati ispred “Aluminija”, izjave su dobili jedino novinari hrvatske Nove TV.

Iz Društva novinara BiH ističu da svako selektivno davanje izjava “probranim” medijima jedino može izazvati sumnju u ono o čemu se razgovaralo i da se iz nekog razloga skriva istina, a nikako doprinijeti rješavanju ovog velikog problema.

“Jedino pravovremenim i istinitim izvještavanjem može se stvoriti prava slika o dešavanjima u Aluminiju, koja je od velike važnosti kako za rješavanje problema u toj kompaniji, kao i za brojne radnike o čijoj se sudbini radi, te članove njihovih porodica”, saopćeno je iz Društva novinara BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad