Srđan Puhalo i Anila Gajević u Novom danu

Vijesti 12. jul 201914:08 > 14:11
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Krah bosanskohercegovačkog giganta Aluminija, naša je glavna tema sutra ujutro. Mostarska tvornica, danima je prazna, a u njoj boravi samo manji broj radnika koji je angažovan na čuvanju imovine. Situaciju u Aluminiju godinama prati naša reporterka Tina Jelin Dizdar, koja, po povratku iz Mostara, za Novi dan komentira situaciju na terenu.

Prošao je još jedan 11. juli, a obilježava se i stradanje civila u Kravicama. Optužnica tereti Nedeljka Milidragovića, Aleksu Golijanina, Milivoja Batinića, Aleksandra Dačevića, Boru Miletića, Jovana Petrovića, Dragomira Parovića i Vidosava Vasića. Oni se terete da su u Srebrenici počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom, tako što su u hangaru Zemljoradničke zadruge Kravica 14. jula 1995. godine ubili više stotina Bošnjaka. Među žrtvama koje su ubijene u hangaru do sada je identificirano više od 1.300 civila bošnjačke nacionalnosti čiji su posmrtni ostaci pronađeni u masovnim grobnicama Glogova 1 i 2 i Ravnice, kao i u više sekundarnih grobnica. Tumačimo posljednju fazu genocida – negiranje, ali i glorifikaciju osuđenih ratnih zločinaca. U kratkoj reptrospektivi ćemo se vratiti na neke od najvažnijih izjava koje smo prikupili u posljednjih nekoliko dana.

Ona je jedina karika bh. glumaca s Hollywoodom, a jedna je od vodećih casting agenata na prostorima zemalja zapadnog Balkana za pronalazak i plasiranje glumaca u filmove. Najnoviji projekat je snimanje filma o Srebrenici Jasmile Žbanić “Quo vadis, Aida” („Kuda ideš, Aida”) koje je počelo u Stocu. U studiju će nam se pridružiti direktorica casting agencije” Zona” Anila Gajević.

Počela je dugo iščekivana OK avantura na radost mnogih zaljubljenika u muziku i prirodu. Tjentište je tako šesti put za redom epicentar najbolje zabave, muzike, plesa, pozitivnih misli i dobre energije. Uživo smo s našim reporterima koji se nalaze na licu mjesta.

Po komentar na dnevnu štampu i društvenu svakodnevnicu idemo u Banja Luku do političkog analitičara i psihologa Srđana Puhala.

Dobro jutro vam želi Ika Ferrer Gotić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad