Admir Katica i Adnan Huskić u Novom danu

Vijesti 12. jul 201915:13 > 15:15
N1

I ovu radnu sedmicu počnite uz nas - N1 televiziju i Novi dan.

Skupština Kantona Sarajevo 15. jula raspravljaće o izmjenama Zakona o nabavljanju, nošenju i držanju naoružanja. Šta će se konkretno mijenjati i šta će izmjene zakona donijeti vlasnicima oružja – pitamo Admira Katicu, ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Evropski parlament u utorak, 16. jula trebalo bi da glasa o imenovanju njemačke ministrice odbrane Ursule von der Lejen na funkciju novog predsjednika Evropske komisije. O mogućem ishodu glasanja, odnosima među političkim snagama u EU ali i aktuelnoj politici u BiH razgovaramo sa političkim analitičarem Adnanom Huskićem.

Aktuelne događaje i pisanje dnevne štampe komentarišemo sa Rubinom Čengić, urednicom na radiju Otvorena mreža.

Govorimo i o sportu. Zrinjski i Radnik trijumfovali su u prvim susretima 1. pretkola Evropske lige, dok je ekipa Širokog Brijega upisala poraz na počtku takmičenja. Revanš susreti izgraju se ove sedmice. Sportski komentar u Novom danu donosi Faruk Zametica, sportski novinar.

Uživo ćemo biti i u Posušju – govorimo o projektu koji polako ali sigurno prerasta u tradicionalnu manifestciju – koncertu filmske muzike, koji će biti održan krajem jula. Koordinator projekta Ivan Ramljak naš je sagovornik.

Budite uz Novi dan – sa vama smo od 7 do 10 sati.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad