''Smrt Mirze Sadikovića veliki gubitak''

Vijesti 12. jul 201915:24 > 15:25
Fena

Društvo novinara BiH upućuje izraze dubokog saučešća porodici, kolegama i prijateljima dugogodišnjeg novinara Mirze Sadikovića, koji je preminuo u Bihaću u 65. godini.

Kolega Sadiković počeo se baviti novinarstvom 1984. godine u „Oslobođenju“, a do odlaska u penziju 2015. godine radio je na RTV Sarajevo, RTV BiH, te na Federalnoj TV i BHT1.

”Odlazak kolege Sadikovića veliki je gubitak za novinarsku zajednicu u BiH. O kakvom se novinaru radilo govori i to da je dobitnik nagrade „Srđan Aleksić“ za kontinuirano izvještavanje o ljudskim pravima i razvoj društveno odgovornog novinarstva i doprinos u izgradnji BiH. Ostat će upamćen po tome što je svojim izvještavanjem dao veliki doprinos u promociji ljudskih prava, empatiji i senzibiliziranju javnosti za istinske civilizacijske vrijednosti”, saopćeno je iz Društva novinara BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad