Oglasio se SDP: Mi ne učestvujemo u vlasti u Tuzlanskom kantonu

Vijesti 12. jul 201916:25 > 16:26
N1

Kantonalni odbor SDP BiH uputio je saopštenje u kojem su naveli da ne učestvuju u vlasti u Tuzlanskom kantonu, da nisu dio većine - te da će klub njihovih poslanika nastaviti da djeluje kao konstruktivna opozicija.

“Na današnjem nastavku Konstituirajuće sjednice Skupštine TK, dva (2) su poslanika iz Kluba SDP BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona /Žarko Vujović i Husein Tokić u privatnoj režiji njih dvojice i njihovih mentora, a ne ispred SDP-a, zbog samo njima znanih razloga podržali novu uspostavljenu skupštinsku većinu, čime su samo potvrdili naše ranije sumnje o njihovom interesnom dogovaranju sa SDA i nestatutarnom politikom djelovanju”, navode u saopštenju.

Iz SDP-a navode da su zbog ovakvih odluka raspušteni organi KO SDP Tuzla.

“Navedena dva poslanika su zbog nestatutarnog djelovanja u Skupštini TK danas isključeni iz sastava Kluba poslanika SDP BiH u Skupštini TK. Pokrenuta je hitna procedura za njihovo isključenje iz članstva SDP BiH koja je u nadležnosti Povjereništva Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzlanskog kantona”, saopćeno je iz SDP-a.

“SDP BiH će i zvanično tražiti od zastupnika Žarka Vujovića i Huseina Tokića da, ako imaju imalo morala, vrate mandate SDP-u, jer su ih dobili preko SDP-ove liste kandidata. Nakon njihovog očitovanja po tom pitanju i ishoda kakva će njihova odluka biti, SDP BiH će donijeti konačan stav”, poručuju iz ove stranke.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad