Milićević za N1: Nerealne otpremnine iz Aluminija od 150 hiljada marka

Vijesti 12. jul 201916:41 > 17:26
N1

Jelka Milićević, ministrica finansija Federacije Bosne i Hercegovine, nakon okruglog stola koji se održao danas u sjedištu HDZ-a i HNS-a u Mostaru, komentarisala je devet krivičnih prijava protiv 48 osoba, zbog izvlačenja novca iz Aluminija.

“Što je bilo prije, to nama stalno postavljaju pitanje. Mi smo nekako postigli konsenzus. Ono što je bilo, nije bilo dobro, jer ne bi bili ovakvi rezultati. Taj dio ne snosim odgovornost. Taj dio nisam imala ni nadzora. Ako ima nešto, trebaju odgovarati ljudi. Napravljena je šteta za 900 ljudi, šteta za 900 obitelji, šteta za bruto-društveni proizvod”, kazala je.

Na upit reporterke N1 Tine Jelin-Dizdar da li su realne otpremnine od 150 hiljada marka, Milićević je odgovorila:

“Nisu. Nisu realni ni veliki menadžerski ugovori, jer od njih niko ništa nije mogao uraditi tako da se nagradi na takav način.”

Podsjetimo, u sjedištu HDZ-a i HNS-a održao se okrugli stol za unapređenje poslovnog okruženja sa ciljem rasterećenja gospodarstva kroz provođenje mjera fiskalne politike.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad