Vremenska prognoza za vikend u BiH

Vijesti 13. jul 201907:31 > 07:33
N1

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

U jutarnjim satima, bez padavina. Tokom dana, nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine se najprije očekuju u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a poslije podne i u ostalim djelovima. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini prije podne jugo koje će poslije podne promijenuti smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu do 27 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 11, a najviša dnevna oko 21 stupanj.

Nedjelja – u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa slabom kišom ili lokalno jačim pljuskom i grmljavinom. Sunčanije u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje od 25 do 29 stupnjeva.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad