Narednih dana nestabilno vrijeme sa temperaturama do 29 stepeni

Vijesti 13. jul 201910:11 > 10:12
N1

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se nestabilno vrijeme praćeno slabom kišom i temperaturama do 29 stepeni Celzijusa.

Tokom dana postepeno će doći do naoblačenja sa sjeverozapada zemlje, praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne padavine mogu mogu i intenzivnije. Dnevne temperature od 20 do 25, na jugu do 28 stepeni.

I drugog dana vikenda u Bosni se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa slabom kišom ili lokalno jačim pljuskom i grmljavinom. Sunčanije u Hercegovini.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje od 25 do 29 stepeni.

U Bosni se u ponedjeljak očekuje malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Slabija kiša ili kratkotrajni pljusak je moguć u istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini mala do umjereno oblačno.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje od 14 do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje od 25 do 29 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u utorak. U jutarnjim satima sa kišom u zapadnim, sjeverozapadnim i centralnim dijelovima. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje od 14 do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje od 25 do 28 stepeni.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad