Pripadnici gorskih službi spašavanja pazili i spašavali učesnike Marša mira

Vijesti 13. jul 201916:36 > 16:43
N1

Pripadnici gorskih službi spašavanja, osiguravali su i ove godine Marš mira prema Potočarima.

Nakon što su pripremili rute kretanja i osigurali opasna i kritična mjesta (izrada mobilne aplikacije za orijentaciju i informiranje sudionika marša, postavljanje gelendera, uklanjanje drveća, osiguranja skliskih dionica) pripadnici gorskih službi spašavanja pratili su sudionike Marša i tokom cijelog njihovog putovanja. Bili su angažovani 24 sata dnevno bez obzira na vremenske uslove koji nisu bili sjajni.

Uz nekoliko desetaka sitnih intervencija i pomoći lakše povrijeđenim osbama imali su i dvije ozbiljnije intervencije. Prvoga dana Marša pružili su pomoć i po nepristupačnom terenu evakuisali engleskog državljanina do najbližeg vozila hitne pomoći. Imali su intervenciju i na Udruču gdje su, također, spasili i evakuisali jednu bh. državljanku, saopćeno je iz Saveza gorskih službi spašavanja u BiH.

U osiguranju Marša mira prema Srebrenici, ove godine učestvovali su pripadnici gorskih službi spašavanja iz Srebrenika, Kantona 10, Novog grada Sarajevo i Ilidže.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad