Direktor UKC RS o povredama Kuzmića: Prelom kostiju lica i vilica, otok mozga

Vijesti 14. jul 201912:27 > 12:33
Tanjug/AP

Dana 14.7.2019. godine u 5:50 časova sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u Urgentni centar UKC RS dovezeni su pacijenti O.K. (1990) i B.I. (1990), dok su pacijenti M.M. (1987) i D.J. (1989) dovezeni u 6:17 časova, saopćeno je iz UKC RS.

Pacijenti M.M. (1987) i D.J. (1989) su nakon dijagnostičke obrade pušteni na kućno liječenje uz preporuke.

Prema riječima generalnog direktora UKC RS prof. dr. Vlade Đajića pacijent O. K. (1990) je zadobio prelome kostiju lica i vilice, otok mozga, te nagnječenje grudnog koša. Radi se o košarkašu Ognjenu Kuzmiću.

“Primljen je sa povredama glave, praćenim prelomima kostiju lica i obe vilice, imao je povredu grudnog koša praćenu nagnječenjem pluća. Bio je u besvesnom stanju, ono što je dobro je da nema krvarenja u mozgu, niti preloma lobanje oko mozga. Dogovorili smo njegovo prebacivanje u Beograd sa kolegama iz Kliničkog centra Srbije, pošto se ipak radi o besvesnom stanju, da se prebaci u veću zdravstvenu ustanovu. Nadamo se da će se sve to dobro završiti”, kazao je Đajić za N1.

Pacijent se nalazi na aparatima za mehaničku ventilaciju. Obavljena ja sva neophodna inicijalna dijagnostika i započet terapijski tretman. Zbog ozbiljnosti zdravstvenog stanja i saniranja povreda biće transportovan u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije.

Prema riječima načelnika Urgentnog centra dr Dragana Rakanovića, pacijent B. I. (1990) je zadobio dominantne povrede glave i kostiju lica. Nalazi se na aparatima za mehaničku ventilaciju.

Ostaje na daljem bolničkom liječenju i praćenju u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad