Elmedin Konaković i Samir Avdić u Novom danu

Vijesti 15. jul 201913:20 > 13:24
N1

U Novom danu u utorak ujutro možete pogledati.

Evropski parlament sutra glasa o imenovanju njemačke ministrice odbrane Ursule von der Leyen na funkciju novog predsjednika Evropske komisije. O mogućem ishodu glasanja, odnosima među političkim snagama u EU razgovaramo sa Rasimom Ibrahimagićem, koordinatorom Inicijative za monitoring EU integracija BiH. Uživo smo u Strazburu – glasanje prati reporterka N1 Ivana Dragičević

Danas je zasjedala Skupština Kantona Sarajevo. Usvojena inicijativa Predsjedavajućeg Konakovića da se prekine saradnja s hotelima neplatišama. Razmatrane izmjene Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije, te izmjene zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju. Elmedin Konaković govori za Novi dan.

Sarajevo će u periodu od 25. do 29. jula po drugi put biti domaćin košarkaškog kampa “Procamp Kaspersky Sarajevo”. U Sarajevu je završen Eurobasket za djevojke do 18 godina, BiH nije ostala u A diviziji. Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine niže pobjede na turniru u Kini. O košarci u Novom danu razgovaramo sa Samirom Avdićem.

U društveno-političkom komentaru kroz naslove na naslovnicama dnevnih novina u Novom danu jutros Ermina Hrustemović, urednica na BH radiju 1.

Govorimo o prvom Yoga festivalu u BiH na koji dolaze predavači, instruktori, muzičari i umjetnici iz cijeloga svijeta. Ovo je prvi festival u BiH koji će zabraniti korištenje jednokratnih proizvoda od plastike. Tim povodom gošće Novog dana su: Sabiha Hadžimuratović, osnivačica festivala i Alida Carrol – DJ Valida.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad