Bosnalijek i SSST: 20 stipendija za najbolje kandidate za studij farmacije

Vijesti 15. jul 201915:58 > 16:00
SSST

Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology (SSST) i najveća farmaceutska kompanija u BiH, Bosnalijek, donijeli su odluku o zajedničkom stipendiranju 20 najuspješnijih kandidata za studij farmacije koji od naredne akademske 2019./2020. godine počinje na Univerzitetu SSST.

Stipendije će se dodjeljivati u iznosu 7.200,00 KM, odnosno 50 posto od ukupne cijene školarine za kandidate koji apliciraju za testiranje.

SSST

Nakon uspješno obavljenog prijemnog ispita i intervjua sa članovima komisije Univerziteta SSST i Bosnalijeka, kandidati će biti obaviješteni o rezultatima.

Prvo testiranje bit će održano 20. jula u 9 h na Univerzitetu SSST. Naredni termini za testiranje su planirani za mjesec august (02.,16. i 30.) i septembar (14. i 21.).

Projekat zajedničkog stipendiranja je jedna u nizu uspješnih saradnji Univerziteta SSST i Bosnalijeka, koja će doprinijeti jačanju studija farmacije u BiH, te omogućiti afirmisanje studenata farmacije na internacionalnom tržištu rada.

SSST

Program farmacije na Univerzitetu SSST je jedinstven u regionu. Nastava se održava na engleskom jeziku uz paralelno učenje njemačkog jezika, akcenat je na radu u malim grupama i praktičnoj nastavi koja počinje već tokom prve godine. Zahvaljujući saradnji sa Bosnalijekom, studentima će biti omogućen pristup najsavremenijim laboratorijama u praksi, te rad sa afirmisanim stručnjacima iz Bosnalijeka, po potrebi uključenim u nastavni proces.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad