Oštre kritike: Briljantnu ideju unakazili pojedinci i skupine okupljene oko HDZ

Vijesti 16. jul 201910:03 > 10:06
HNS

Hrvatska stranka od samoga nastanka zagovara ideju o utemeljenju jednoga krovnoga nevladinoga nacionalnoga foruma koji bi djelovao u okvirima Ustava BiH i u kojem bi intelektualni i moralni hrvatski autoriteti iz svih dijelova BiH ravnopravno raspravljali i bez nametanja rješenja, konsenzusom, odlučivali o svim važnim nacionalnim pitanjima, saopćeno je iz ove stranke.

“Takvo jedno Koordinacijsko tijelo bi zamijenilo Hrvatsko narodno vijeće i Hrvatski narodni sabor, a koje bi raspravljalo o najvažnijim temama i pitanjima od značaja za državu BiH i hrvatske nacionalne interese. Nažalost, tu su briljantnu ideju na najgrublji način uzurpirali i unakazili pojedinci i skupine okupljene oko HDZ-a BiH zatvorivši vrata mnogim umnim i čestitim Hrvatima iz svih sfera života pretvorivši tu nevladinu udrugu u privatnu stranačku organizaciju koja služi isključivo za promociju i jačanje moći jedne stranke i njezinoga vođe”, navode.

Poručuju da se “zbog takve manipulativne politike ne čuje se glas drugoga i drugačijega i Hrvati su, nažalost, danas svedeni gotovo na razinu političkoga fikusa koji je u sukobu sa svima u BiH i bez vizije za svoju budućnost”.

“Upravo ovih dana najbolje se vidi pogubna politika HNS kojeg napuštaju stranke, jedna za drugom, a sve iz razloga što nisu bile u mogućnosti ravnopravno sjediti za istim stolom. Želimo vjerovati da će ideja o osnivanju novog ne stranačkog Koordinacijskog tijela naići na dobrodošlicu kod razboritih i neopterećenih Hrvata i da će uskoro i dobiti konkretne obrise”.

Na kraju navode da je Hrvatska stranka “spremna dati svoj obol realizaciji te ideje”, a uvjereni su da će u narednom periodu biti još stranaka koje podupiru ovakvu ideju, navodi se u priopćenju iz Hrvatske stranke BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad