Razriješen SDP-ov predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

Vijesti 16. jul 201912:48 > 12:53
N1

Elvir Karajbić iz Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine razriješen je danas s dužnosti nakon što je u Federaciji BiH formirana nova većina koja ne uključuje SDP.

Prvobitno je Karajbić razriješen sa 52 glasa za, sedam suzdržanih i 29 glasova protiv da bi iz Kluba SDP-a zatražili pojedinačno izjašnjavanje.

Nakon pojedinačnog glasanja, 53 zastupnika su bila za, šest ih je bilo suzdržanih, dok je 31 bio protiv.

Damir Mašić, šef Kluba SDP-a BiH, kazao je da mu je žao što se ovoliko čekalo.

“Mislim da smo izgubili nekoliko mjeseci nepotrebno. Želim da se ovdje javno zahvalim gospodinu Karajbiću koji je u ovom turbulentnom vremenu učinio da jedini Dom radi, gdje se ništa nije blokiralo, i želim da se zahvalim kolegi Karajbiću što je držao Parlament FBiH stabilnim. Nemamo baš pozitivna iskustva sa prethodnikom gospodina Karjabića. SDP će ponašati odgovorno, jesmo opozicija, ali nismo opozicija interesima države i FBiH. Sve što bude u interesu građana mi ćemo podržati”, kazao je Mašić.

On je zamolio da se ubuduće ne prave opstrukcije.

“Čestitam predsjedavajući Karajbiću i mi iz SDP-a smo ponosni na tebe”, naveo je.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad