Vladimir Kovačević, Slaven Raguž i Salmir Kaplan u Danu uživo

Vijesti 16. jul 201913:14 > 13:16
N1

U Danu uživo danas gledajte:

Marko Čolić (32) osuđen je na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva novinara iz Banje Luke Vladimira Kovačevića. Presuda je izrečena u Okružnom sudu u Banjoj Luci, gdje je u februaru počelo suđenje Čoliću. Kolega Kovačević danas sa nama.

O stanju u Aluminiju, porukama Dragana Čovića, eventualnim rješenjima, položaju Hrvata u BiH, HNS-u za Dan uživo govori predsjednik HRS-a Slaven Raguž.

Elvir Karajbić iz Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine razriješen je danas dužnosti nakon što je u Federaciji BiH formirana nova većina koja ne uključuje SDP. Pratimo sjednicu na čijem se dnevom redu treba naći i Zakon o borcima. Naš gost je Salmir Kaplan, poslanik SDA.

Povjereništvo Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla jednoglasno je donijelo odluku o isključenju iz stranke dvojice zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona Žarka Vujovića i Huseina Tokića, koji su podržali koaliciju sa SDA u ovom kantonu. O isključenju za našu emisiju govori sad već bivši SDP-ovac Žarko Vujović.

Uživo smo u Strazburu. Njemica Ursula von der Leyen mogla bi postati prva žena na čelu Evropske komisije, ako uspije dobiti većinsku podršku zastupnika Evropskog parlamenta. Konačno glasanje za ili protiv nje počinje u 18 sati.

Eldin Hajdarpašić, predvođen Denisom Muhovićem, selektorom reprezentacije BiH, osvojio je prvo mjesto u Umagu na prestižnom takmičenju U-21 Svjetskog kupa i Svjetske lige mladih, u kategoriji kadeta i juniora na kojem je nastupilo više od tri hiljade takmičara iz 90 zemalja. Zlatni bh. karatista naš je današnji gost.

Još manje od mjesec dana ostalo je do početka jubilarnog 25. Sarajevo Film Festivala. O programu i gostima, partnerstvima i brojnim projektima koje samostalno ili kroz saradnje razvija najutjecajniji filmski festival u regiji govori glasnogovornica Andrijana Copf.

Izvještavamo i sa popularnog Zrća u hrvatskoj Novalji, gdje je usljed požara evakuisano oko 10.000 ljudi.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad