U sudaru "Golfa" i "Punta" poginuo muškarac, povrijeđena djevojčica i tri osobe

Vijesti 16. jul 201920:16 > 20:17
N1

Pedesetsedmogodišnji muškarac iz Glamoča čiji su inicijali O.S. poginuo je, dok je četvoro ljudi, među kojim i trinaestogodišnja djevojčica povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila u Kablićima, na putu Livno-Priluka, rekla je zamjenica portparola MUP-a Livanjskog kantona Bernardina Duvnjak.

Duvnjak je navela da je Policijskoj stanici u Livnu u 14:13 sati prijavljeno da se u Kablićima dogodila teža saobraćajna nesreća i da ima povrijeđenih, nakon čega je o svemu upoznata Hitna medicinska pomoć u Livnu, a na mjesto nesreće upućena je i patrola livanjske policije.

Ona je rekla da su u nesreći učestvovala dva vozila – “Golf” i “Fiat punto”.

“Muškarac iz Livna čiji su inicijali S.S. /48/ upravljao je motornim vozilom `Golf` i zadobio lakše povrede. Suvozač u njegovom vozilu bio je muškarac iz Glamoča čiji su inicijali O.S. /57/, a koji je ovom prilikom smrtno stradao. Sa njima je bio i muškarac iz Glamoča čiji su inicijali B.D. /67/, koji je zadobio teže povrede i prevezen je u Kliničko-bolnički centar Mostar”, navela je Duvnjakova.

Ona je dodala da je “Fiat puntom” upravljao muškarac iz Glamoča čiji su inicijali S.B. /72/, koji je zadobio lakše povrede.

“Sa njim u vozilu bila je trinaestogodišnja djevojčica čiji su inicijali A.B. i zadobila je lakše tjelesne povrede”, rekla je Duvnjak.

Ona je navela da je utvrđeno da je u ovoj saobraćajnoj nesreći pričinjena i veća materijalna šteta.

“Uviđaj je vodio dežurni tužilac koji je naložio da tijelo smrtno stradalog bude prebačeno u mrtvačnicu u krugu medicinskog centra u Livnu”, rekla je Duvnjak.

Obdukcija je zakazana za sutra u 16:00 sati.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad