Lokmić-Misirača: Trebamo priznati sve što ne valja, ali nemojmo pretjerivati

Vijesti 17. jul 201909:55 > 10:09
N1

Jadranka Lokmić-Misirača, članica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hecegovine, obraćajući se na današnjoj sjednici Vijeća kazala je da je jedan period od osnivanja VSTV dobio naziv otuđeni centar moći.

“Nisam se smjela tada popeti ovdje niti smo znali šta se dešava u Vijeću niti je znalo Ministarstvo pravde. I oni su tada reagovali. Ja kad sam došla u Vijeće nisu se čak vršile ni konsultacije, ministar Bariša Čolak se iznenadio kada sam došla da se konsultujem oko nekih izbora”, kazala je.

VEZANE VIJESTI

 Lokmić-Misirača smatra da treba priznati sve što ne valja, ali da ne treba pretjerivati.

“Ja sam danima, satima sjedila na interresornim radnim grupama, imali smo dijalog s Parlamentom. Jesmo li uradili Zakon o VSTV-u, kome se ne dopada neka mijenja. Danima sam sjedila kada se radio Zakon o sudovima, osmislile određene članove. Predlažem da ovo što je Goran (Nezirović) rekao, da sve zakone u kojima smo učestvovali, analizu koliko smo doprinijeli, i gdje su ti zakoni? Evo, zovemo ih na dijalog, sjedit ćemo od jutra do sutra”, istakla je.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad