FUP o akciji u Sarajevu: Ko je uhapšen i šta je pronađeno u akciji

Vijesti 17. jul 201910:22 > 10:30
N1

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva MAK, vezano za krivično djelo Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopćeno je iz FUP-a.

VEZANE VIJESTI

Kako navode iz policije, u skopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na devet lokacije na području Kantona Sarajevo, te je lišeno slobode sedam lica inicijala A.M. (1988.), A.D. (1984.), M.M.(1978.), M.Š. (1985.) S.K (1967.), E.DŽ. (1966.) E.DŽ. (1973.) koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

”Prilikom pretresa pronađeno i oduzeta određena količina materije koja asocira na opojne droge „Heroin“, „Anfetamin“, „Cannabi Sativa L“ i „Spid“, vage za precizno vaganje, vatreno oružje i municija, novac, mobilni telefoni i SIM kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Pored navedenih predmeta prilikom pretresa stanbenog objekata koji koristi osumnjičeni M.M., pronađena je određena količina akcizne robe bez porjekla, koja je oduzetna na osnovu Naredbe Suda Bosne i Hercegovine.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo”, saopćeno je iz FUP-a.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad