Pogledajte najljepša dvorišta i balkone na Ilidži (FOTO)

Vijesti 17. jul 201910:34 > 10:37
Općina Ilidža

Općina Ilidža devetu godinu zaredom, organizovala je izbor najljepšeg dvorišta i balkona sa cvijetnim aranžmanom, a s ciljem očuvanja tradicije ilidžanskih bašti, ali i podizanja svijesti građana o značaju očuvanja životne sredine i poboljšanja turističke ponude. Na raspisani javni poziv prijavilo se 27 aplikanata koje je komisija za izbor obišla i odabrala najbolje, kojima je načelnik Općine Senaid Memić 16. jula uručio nagrade.

“Nismo mi vas nagradili, vi ste nas nagradili ovom ljepotom, koja oplemenjuje i stvara ugođaj za oči i dušu. Nastavite da uređujete i njegujete vaša dvorišta i balkone”, kazao je načelnik Memić.

Za najljepše dvorište prva nagrada pripala je Stanojki Štaka sa Vrela Bosne, drugo mjesto osvojio je Hilmo Mehmedspahić iz Butmira, a treće Sabina Salihović iz Osjeka.

Općina Ilidža
Općina Ilidža
Općina Ilidža
Općina Ilidža
Općina Ilidža
Općina Ilidža
Općina Ilidža
Općina Ilidža

Najljepši balkon sa cvijetnim aranžmanom je Irme Turkušić iz Osjeka, dok je drugo mjesto pripalo Mustafi Sinanović iz Lužana, a treće Bediji Mehić sa Stupa.

Za sve njih Općina Ilidža obezbjedila je novčane nagrade, i to u kategoriji najljepšeg dvorišta za prvo mjesto 800, drugo 700 i treće 600 KM. Za najljepši balkon prva nagrada iznosi 600, druga 500 i treća 400 KM.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad