Zvizdić čestitao Von der Leyen: Neka vaša prva posjeta bude Sarajevu i BiH

Vijesti 17. jul 201910:50 > 10:55
N1

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je čestitku Ursuli von der Leyen povodom izbora za predsjednicu Evropske komisije.

U svojoj čestitci Zvizdić je naveo da primarni vanjskopolitički cilj Bosne i Hercegovine koji nema alternativu je integracija u Evropsku uniju.

“BiH dijeli sa EU isti geografski prostor, isto kulturno-historijsko naslijeđe, iste izazove i nade. Stoga me posebno raduje što je na čelo Evropske komisije došla osoba posvećena jačanju evropskih vrijednosti jedinstva, jednakosti, solidarnosti, sigurnosti i prosperiteta”, naveo je predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Naveo je da je novoimenovana predsjednica Evropske komisije u svom obraćanju postavila izazovne ciljeve.

“Sve zemlje na prostoru Zapadnog Balkana očekuju da će jedan od važnih ciljeva i dalje biti integracija našeg regiona u Evropsku uniju. Radujemo se budućoj saradnji i budite sigurni da ćete u nama i dalje, kao u posljednje četiri godine, imati iskrenog partnera posvećenog prihvatanju evropskih načela i standarda, regionalnoj saradnji, miru, stabilnosti i ekonomskom razvoju”, naveo je Zvizdić.

Poželio joj je uspješan rad na čelu Evropske komisije i pozvao da njena prva posjeta bude upravo Sarajevu i Bosni i Hercegovini, kao prostoru prožimanja različitih kulturnih vrijednosti, stoji u čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad