Brza i efikasna reakcija sarajevske policije

Vijesti 17. jul 201912:05 > 12:08
Ilustracija/N1

Sarajevska policija uhapsila je jučer muškarca zbog sumnje da je dan ranije u ovom gradu opljačkao poslovnicu Konzuma.

Kako navode iz policije, jučer u 14 sati, policijski službenici Četvrte policijske uprave uhapsili su muškarca inicijala A.A., rođen 1990. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo.

On je dana 15.07.2019.godine u 8,30 sati, u ulici Adija Mulabegovića, općina Novi Grad Sarajevo izvršio krivično djelo razbojništva nad uposlenicama u prodavnici Konzum. Prilikom pretresa kod A.A. je pronađen i oduzet gasni pištolj marke Zoraki, cal. 9 mm PAC, sa pripadajućim okvirom bez municije.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uhapšeni muškarac je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim licem.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad