Inspektori u Zenici locirali ''sumnjivu'' osobu, slijedi protjerivanje iz BiH

Vijesti 17. jul 201912:40 > 12:44
N1/Ilustracija

Služba za poslove sa strancima u srijedu je, u saradnji i koordinaciji aktivnosti s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, locirala sigurnosno interesantno lice inicijala J. Dj., državljanin Makedonije.

Inspektori za strance su ovu osobu locirali na području Zenice, a dovodi se u vezu sa kriminalnim aktivnostima i predstavlja prijetnju sigurnosti BiH.

Stranom državljaninu J. Dj. je izrečena mjera protjerivanja sa zabranom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na period od četiri godine, istom je određena mjera nadzora smještajem u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, te će se preduzeti dalje mjere sa ciljem njegovog udaljenja iz Bosne i Hercegovine.

Služba za poslove sa strancima će se i dalje, u saradnji sa partnerskim agencijama, odlučno suprotstavljati sigurnosnim izazovima i prijetnjama, te svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH, saopćili su iz Službe.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad