Denijal Tulumović imenovan za mandatara Vlade Tuzlanskog kantona

Vijesti 17. jul 201913:14 > 13:17
Fena

Predsjedavajući Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović uručio je danas Denijalu Tulumoviću (SDA) odluku o imenovanju na mjesto mandatara za sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona.

“Rukovodstvo Skupštine TK i ja smo obavili konzultacije i donijeli smo jednoglasnu odluku da kandidat za mandatara odnosno premijera TK bude Denijal Tulumović. Neću govoriti o liku i djelu novog mandatara. Znamo svi da se radi o velikom sportisti, humanisti, izvrsnom čovjeku, odgovornom političkom radniku i zahvalan sam mu što se prihvatio ovako odgovorne funkcije”, rekao je Vujović.

Mandatar Tulumović izjavio je ovom prilikom da će se u svom radu posebno posvetiti razvoju privrede te da je odlučio ovu funkciju prihvatiti jer osjeća odgovornost da stanje u TK učini boljim i kvalitetnijim.

“Nadam se da ćemo formiranje Vlade TK završiti u što skorijem period, do kraja jula i da ćemo odmah početi s radom. Mi koji smo sada na čelu Tuzlanskog kantona smo jedna sportska ekipa, a sportisti su navikli i da pobjeđuju i da gube. Želimo dati najbolje od sebe, podići sve naše resurse i napraviti otklon svega negativnog za budućnost”, poručio je Tulumović.

Odluku da za mandatara Vlade Tuzlanskog kantona predloži Tulumovića donijela je prije dva dana komisija Kantonalnog odbora SDA, nakon čega je odluka proslijeđena na potvrdu Centrali SDA u Sarajevu.

Ključne pregovore za sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona vodila je SDA sa svojih devet zastupnika.

Uz njih, skupštinsku većinu u ovom kantonu čine još DF, SBB, dva zastupnika iz SDP-a, jedan iz PDA koji se vratio u SDA, te zastupnici Stranke za BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad