Mirsad Zaimović i Zlatan Begić gosti Dana uživo

Vijesti 17. jul 201913:43 > 13:46
N1

U Danu uživo danas gledajte:

Učinjen je prvi korak ka konstituisanju vlasti na nivou Federacije BiH time što je izabrano rukovodstvo Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH iz parlamentarne većine – izjavio je juče novoizabrani predsjedavajući tog doma Mirsad Zaimović. Zašto je ovoliko trebalo da nova većina izabere novo rukovodstvo, kako planira intenzivirati rad ovog doma, Zaimović govori za Dan uživo.

Drama i neslaganja oko formiranja vlasti u Tuzlanskom Kantonu ulazi u deseti mjesec. Imenovan mandatar vlade, a zastupnici SDP-a koji su dijelom nove većine, isključeni iz kluba. Rame uz rame s njima u novoj većini tri zastupnika iz DF-a, po dva iz SBB-a i Stranke za BiH te jedan iz PDA. Ovo je jedna od tema s kojim govorimo o Zlatanom Begićem iz DF-a.

Godišnjica genocida u Srebrenici 11. jula svake godine budi novu bol zbog 8.372 žrtve, ali i zbog negiranja ovog užasnog zločina. Kakvo nama pomirenje treba, koje generacije i koji ljudi se trebaju izviniti kome i koliko politika bahato manipulira ratnim traumama – za Dan uživo govori Sabina Čehajić-Clancy, socijalna psihologinja.

A za kraj Dana uživo dvojac od trojice iz Helem Nejsa – Gagara i Stihi govore o spotu za pjesmu “A ja sam za to”, animirani pixel art spot koji je nastao po uzoru na kultnu videoigru “Super Mario”.

U komentaru društvenih mreža sa nama je analitičar i istraživač Kenan Sadović, a uživo iz Strazbura uključujemo našu reporterku Ivanu Dragičević – govorimo o izboru novog rukovodstva Evropske Komisije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad