Enver Bijedić: Moguće formiranje nove stranke

Vijesti 17. jul 201915:31 > 15:35
N1

Enver Bijedić, koji je razriješen dužnosti predsjednika Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzlanskog kantona, rekao je danas u Tuzli da će članovi ove partije iz ovog kantona formirati novu stranku ukoliko najviši organi SDP BiH ne promijene odluku o isključenju članova Žarka Vujovića i Huseina Tokića.

Bijedić je na konferenciji za novinare rekao da Vujović i Tokić, koji su zbog koalicije sa SDA u formiranju skupštinske većine u ovom kantonu isključeni iz Kluba poslanika SDP-a BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona i ove partije, imaju podršku dijela članova SDP-a BiH ovog kantona.

“Dajemo punu podršku Vujoviću i Tokiću i ne podržavamo odluku o nestatutarnom isključenju iz SDP-a BiH”, rekao je Bijedić.

Prema njegovim riječima, ukoliko Predsjedništvo SDP BiH ne povuče odluku, oni će biti prinuđeni da svoju političku karijeru traže u novom političkom subjektu, ali ne ni u jednoj od postojećih stranaka.

Bijedić je naglasio da nije isključena mogućnost formiranja nove političke partije koju će činiti članovi SDP-a koji su za ulazak u vlast sa SDA i ostalim strankama Tuzlanskog kantona.

Povjereništvo Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla nedavno je isključilo iz stranke poslanike u skupštini Tuzlanskog kantona Žarka Vujovića i Huseina Tokića, koji su u kantonalnoj Skupštini podržali koaliciju sa SDA.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić dužnosti je razriješio organe Kantonalnog odbora SDP-a i uveo povjereništvo kojim će rukovoditi DŽevad Hadžić, koji je predsjednik Kluba poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad