DF poziva sve probosanske stranke da podrže zaključke Predsjedništva BiH

Vijesti 17. jul 201921:48 > 21:50
FENA/Almir Razić

Demokratska fronta poziva sve stranke koje za sebe tvrde da su probosanske da podrže zaključke Predsjedništva Bosne i Hercegovine u vezi sa utvrđivanjem granice na moru i nastavkom gradnje mosta Pelješac.

“Mi u DF-u smatramo da ovo pitanje nadilazi međustranačke razmirice i da je potreban jedinstven stav svih stranaka koje smatraju da zastupaju interese države. Ne smije se dopustiti da se zakonita i demokratska borba za prava države BiH garantovana međunarodnim UN konvencijama tumači kao narušavanje odnosa u regiji. Osuđujemo pojedinačne istupe zastupnika i funkcionera tzv. Bh.bloka koji se protive zaključcima Predsjedništva BiH, dok istovremeno njihove kolege iz opozicionih redova u Narodnoj skupštini RS-a bezrezervno podržavaju izjavu Milorada Dodika”, navodi se u saopćenju.

Poručuju da DF na takvu logiku neće pristati, jer smatraju “da se u zalaganju za prava države BiH nikome ne treba niti smije pravdati”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad