Dodik stigao u NSRS, počinje sjednica o Pelješkom mostu

Vijesti 18. jul 201912:00 > 12:03
N1

Predsjedavajući Predsjendištva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik stigao je na posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske (RS), koja se održava na njegov zahtjev, a povodom odluke Predsjedništva BiH u vezi Pelješkog mosta. Kako javlja reporterka N1 Snežana Mitrović, Dodik sa vladajućima održao konsultacije prije početka sjednice.

Narodna skupština RS će se izjasniti o Prijedlogu odluke o potvrđivanju Dodikove izjave o Zaključku o zvaničnom stavu Bosne i Hercegovine u vezi s nastavkom izgradnje mosta Komarna – Pelješac od Republike Hrvatske, koja je, kako je Dodik naveo, veoma štetna po vitalne interese Republike Srpske.

Podsjetimo, Predsjedništvo BiH je u utorak sa dva glasa “za”, članova Željka Komšića i Šefika Džaferovića, i jednim glasom “protiv” (predsjedavajući Milorad Dodik) usvojilo Zaključak o zvaničnom stavu Bosne i Hercegovine u vezi s nastavkom izgradnje mosta Komarna – Pelješac od strane Republike Hrvatske.

U skladu sa Ustavom BiH, predsjedavajući i član Predsjedništva Milorad Dodik pokrenuo je pitanje zaštite vitalnog interesa Republike Srpske u skladu s rokovima propisanim Ustavom.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad