Munir Jahić, Edin Dilberović i Edin Ramulić gosti Dana uživo

Vijesti 18. jul 201912:47 > 12:50
N1

U današnjem izdanju emisije Dan uživo gledajte:

Kolone ispred tunela Vranduk, kozja staza od Foče prema graničnom prelazu Šćepan Polje, ogromne akcize za autoputeve koji se ili grade iz kredita, ili ne grade nikako – to je slika drumskog saobraćaja u BiH. Zašto, pokušaće u današnjem izdanju emisije “Dan uživo” odgovoriti profesor Munir Jahić, nekadašnji ministar za prostorno planiranje.

Neformiranje vlasti, nakon Opših izbora usporava evropski put BiH – izjavio je nedavno šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark. Gdje smo to još zapeli na evropskom putu i hoćemo li uhvatiti priključak, danas pitamo direktora Direkcije za evropske integracije Edina Dilberovića.

Edin Ramulić je Prijedorčanin koji je u proteklom ratu u BiH izgubio sedam članova svoje porodice. Član je Fondacije za izgradnju kulture sjećanja u Prijedoru i naš gost u Danu uživo. Govorimo o ukopu 86 žrtava ratnih zločina u Prijedoru i Kotor Varoši, koji je planiran prekosutra.

Tokom vikenda pred nama, u Sarajevu će biti održano 10. prvenstvo BiH u Pro Evolution Soccer 2019. Informacije iz prve ruke o tome donose nam prošlogodišnji vicešampion i osmostruki šampion BiH Feđa Đedović i direktor Centra za kulturu i mlade Opštine Centar Armin Omerović.

Uživo smo u Narodnoj skupštini RS na posebnoj sjednici posvećenoj Pelješkom mostu i ugrožavanju vitalnog nacionalnog interesa, pratimo sjednicu Doma naroda Parlamenta FBiH, gdje će se raspravljati o rebalansu budžeta i Prijedlogu zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, iz Mostara izvještavamo sa novih protesta zbog deponije Uborak, bićemo slikom i u Zagrebu, gdje su predstavljeni novi ministri u Vladi premijera Hrvatske Andreja Plenkovića.

U Danu uživo sa vama Dalibor Mrdić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad