Stanivuković poručio Dodiku: Bok predsjedniče, kaj delate

Vijesti 18. jul 201914:11 > 14:20
RTRS

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković kazao je danas da se iza izjave Milorada Dodika ''krije keš'' i ''hrvatski interes''.

VEZANE VIJESTI

 U uvodnom dijelu svog obraćanja poslanicima u NSRS, Dodik je naveo da je ovo je “posebna sjednica NSRS i treba je posmatrati kao afirmaciju prava koje NSRS ima“. Kako je naveo, mjesto odluka o važnim pitanjima nisu institucije Bosne i Hercegovine već Narodna skupština RS kao što je danas slučaj.

Stanivuković je na početku izlaganja, Dodika pozdravio riječima: ”Bok predsjedniče, kaj delate”.

Na konstataciju vodstva Skupštine da bude pristojan, narodni poslanik je poručio da mu se postupci nekih poslanika ”gade”.

Šokiram se i gadi mi se cokotanje poslanika s desne strane. Dok moj prijatelj iskrenog srca priča vi se smijete. Likujete što prijeti, što se nikoga ne persira. Morate znati da se pojedini ljude toga ne plaše”, rekao je Stanivuković i nastavio:

”Pričate o Pelješačkom mostu, uveli ste nas u naredni sukob. Vi ste sinonim za sukob, sinonim za protjerivanje ovog naroda. Problemi su protjerivanje neistomišljenika. Postavljam pitanje kad će se pokrenuti pitanje da živimo kad ljudi, da minimalna plata bude 1.000 maraka”, naglasio je on i poentirao:

Ovo je čisti hrvatski interes, iza ovog stoji keš i budući dogovori’‘, zaključio je Stanivuković.

Podsjećamo, diskusiju u Narodnoj skupštini obilježio je verbalni sukob Milorada Dodika i Nebojša Vukanovića. Detalje čitajte na OVOM linku.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, održava se danas u Banjaluci.

Predsjedništvo BiH je u utorak sa dva glasa “za”, članova Željka Komšića i Šefika Džaferovića, i jednim glasom “protiv” (predsjedavajući Milorad Dodik) usvojilo Zaključak o zvaničnom stavu Bosne i Hercegovine u vezi s nastavkom izgradnje mosta Komarna – Pelješac od strane Republike Hrvatske.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad