Sastanak Čovića i Plenkovića u Zagrebu

Vijesti 18. jul 201921:07 > 21:09
N1

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je u četvrtak u Banskim dvorima predsjednika Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine Dragana Čovića.

Razgovarali su o odnosima Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te aktualnoj političkoj situaciji u BiH, a važnim su ocijenili otvorenu komunikaciju i rješavanje svih otvorenih pitanja u duhu dobrosusjedskih odnosa, objavljeno je na službenim stranicama Vlade RH.

Čović je upoznao predsjednika Vlade RH o preprekama, ali i nužnosti žurnog formiranja vlasti na svim razinama, posebice Vijeća ministara BiH.

Ocijenio je kako su legitimni predstavnici Hrvata u BiH spremni na suradnju, uz izmjene Izbornog zakona kao jedinog mogućeg načina kojim bi se osigurali i zaštitili ustavnost i demokratičnost izbornog procesa, uz uvažavanje načela konstitutivnosti i legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim razinama.

Predsjednik hrvatske vlade još jednom je iskazao punu potporu Bosni i Hercegovini u provedbi reformi usmjerenih na približavanje članstvu u Europskoj uniji.

Posebno važnim istaknuo je poštivanje ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda u BiH, a osobito Hrvata kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda, navodi se u objavi.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad