Uživajte u sunčanom vikendu, naredne sedmice nestabilno u BiH

Vijesti 19. jul 201908:03 > 08:13
N1

Prodori svježeg i nestabilnog zraka prema raspoloživim sinoptičkim kartama očekuje se tokom čitave naredne sedmice, u periodu od 22. – 29. jula, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda u prognozi vremena za narednu sedmicu u Bosni i Hercegovini.

Kako navode meteorolozi, preovladavat će promjenjivo i nestabilno vrijeme s kišom, i pljuskovima s grmljavinom koji mjestimično mogu biti i obilniji. Izraženije padavine prognoziraju se na sjeveru i zapadu Bosne.

Jutarnje temperature zraka kretat će se u rasponu od 13°C do 18°C u Bosni, a na jugu zemlje do 23°C. Temperature zraka tokom dana u Bosni bit će od 24°C do 19°C, a u Hercegovini do 32°C, piše u vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ranije su meteorolozi saopćili da nas za dane predstojećeg vikenda očekuje pretežno sunčano i toplo vrijeme. Kratkotrajne padavine moguće su u centralnim i istočnim krajevima Bosne i Hercegovine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad