Vremenska prognoza na naredne dane

Vijesti 20. jul 201908:00 > 08:05
N1

U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu do 34°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 35°C.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje i do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 33°C, na jugu zemlje i do 38°C.

U utorak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje i do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, na jugu do 37°C.

Kako javljaju meteorlozi, narednih dana UV index biti visok i vrlo visok.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad