Požar u zgradi RTV TK, u potpunosti uništen studio (FOTO)

Vijesti 20. jul 201912:21 > 12:23
N1

U prizemlju zgrade Radio televizije Tuzlanskog kantona (RTV TK) u Tuzli u subotu oko 9:30 sati je izbio požar u studiju B.

 Požar se javio u dijelu studia iz kojeg se realizuje Jutarnji program i brzo se proširio. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je lokalizovan. Osim velike materijalne štete, povrijeđenih osoba nije bilo. U toku je policijski uviđaj.

N1
N1
N1
N1
N1
N1

Odmah nakon što su saznali za požar na licu mjesta su se pojavili skoro svi uposleni, kao i novoimenovani Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović, Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović, ministri u Vladi i Poslanici u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Premijer Tulumović je kazao da će Vlada Tuzlanskog kantona u skladu sa mogućnostima i ovlaštenjima pomoći da se ova šteta nadoknadi i nastali problem što prije prevaziđe.

Pričinjena je velika materijalna šteta, a uzrok požara za sada nije poznat. Uviđaj na mjestu događaja obavljaju službenici MUP-a TK.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad