SDP ima novog generalnog sekretara, Elvir Karajbić zamijenio Irfana Čengića

Vijesti 20. jul 201913:56 > 14:01
N1

Na konstituirajućoj sjednica novog saziva Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH izabran je glavni sekretar ove partije. Funkciju koju je do sada obnašao Irfan Čengić preuzet će Elvir Karajbić.

Karajbić je krajem novembra prošle godine izabran za predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Međutim, prije nekoliko dana, a nakon formiranja nove parlamentarne većine, Karajbić je smijenjen sa ove pozicije.

Karajbić je dugogodišnji parlamentarac, a na proteklim općim izborima, bio je kandidat SDP-a za Zastupnički dom Federalnog parlamenta, a osvojio je 4.785 glasova.

Rođen je 1. februara 1976. godine u Zavidovićima. Diplomirao je, a potom i magistrirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. U njegovoj biografiji dostupnoj na stranici Parlamenta FBiH, piše da je od 1998. do 2006. godine radio kao Federalni inspektor u Finansijskoj policiji Federacije BiH.

Od 2006. do 2010. godine bio je inspektor za reviziju i kontrolu u Upravi za indirektno oporezivanje BiH, a od 2010. godine je zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad