Reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci gosti Novog dana

Vijesti 21. jul 201918:27 > 18:29
Fena

SDP BiH izabrao je novog predsjednika Glavnog odbora, potpredsjednike stranke i generalnog sekretara. Novi stari predsjednik GO SDP-a BIH Saša Magazinović gost je Novog dana.

Vrhovni sud Kraljevine Holandije potvrdio je presudu Apelacionog suda iz 2017. godine prema kojoj je Holandija djelimično odgovorna za smrt 300 Srebreničana ubijenih u julu 1995. godine. Erna Mačkić, urednica Balkanske istraživačke mreže naša je gošća o ovoj temi, a komentarišemo i ostale važne vijesti iz BiH.

U Budimpešti je završeno Evropsko prvenstvo u sjedećoj odbojci. Reprezentativci BiH naši su gosti danas.

Edin Krehić je savremeni bh. pisac nagrađivan za romane, drame i pripovijetke. „Znaš li Nunu Montiljo?“ je njegov četvrti roman koji govori o govori o sefardskoj, jevrejskoj porodici u Sarajevu koja se nađe u središtu holokausta. Edin Krehić danas je naš gost.

SFK 2000 Sarajevo i ove godine predstavljat će Bosnu i Hercegovinu u Ligi prvaka. Naš klub će biti domaćin kvalifikacijskog turnira koji se igra u periodu od 07. do 13.08.2018. godine. Azra Numanović i Samira Hurem iz kluba SFK 2000 naše su gošće danas.

Završen je turnir Best of the best snooker lige u FBiH, ujedno i posljednje takmičenje u snookeru za ovu sezonu. Danas gosti Novog dana: Zijad Redžić – Direktor snooker Lige Bilijar i Snooker Saveza FBIH i
Mario Željo Milošević – šestorostruki državni prvak u snookeru.

O frizurama koje su u trendu, stilovima, frizerskoj radionici danas za Novi dan govori frizer Elvir Bajrić.