Crnadak za N1 o nuklearnom otpadu: Reakcija BiH kad sve bude zvanično

N1

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak nije htio da komentariše medijske napise iz Hrvatske da će ova zemlja odlagati/skladištiti nuklearni otpad iz nuklearne elektrane Krško.

Za N1 je rekao da će njegova reakcija stići nakon što sve bude zvanično. Crnadak kaže kako je na konferenciji Međunarodne organizacije za atomsku energiju u Beču iznio problem odlaganja nuklearnog otpada, što je ušlo u evidenciju ove organizacije

”Mislim da je to najviše što se moglo u smislu afirmacije ovog problema uraditi iz ministarstva koje ja vodim. Naravno, to su uvijek teme sa hrvatskom stranom, ali nikakvih konkretnih dogovora nije bilo”, rekao je Crnadak za N1.

Crnadak je rekao da je potrebno sačekati sastanak hrvatske i slovenačke strane po ovom pitanju, koji je najavljen za septembar. Tek tada će se odlučiti o daljim koracima.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad