Bivšim specijalcima MUP-a RS ukupno 40 godina zatvora

Vijesti 22. jul 201916:31 > 16:33
ilustaracija

Bivši specijalci MUP RS-a Vladan Malić, Goran Paraš i Aleksandar Popović, te njihov saučesnik Oleg Banda osuđeni su danas na ukupno 40 godina zatvora, jer su 22. septembra 2015. godine na autoputu Banja Luka - Gradiška napali kolonu vozila agencije "Sector Security", koja je u Zagreb prevozila novac UniCredit banke, i oteli novac u iznosu od oko 617.000 KM.

Nakon trećeg ponovljenog suđenja u Okružnom sud u Banjoj Luci, Malić, Paraš i Popović su dobili jedinstvene kazne zatvora od deset i po godina, dok je Oleg Banda osuđen na osam i po godina zatvora.

Bivši specijalci su obavezani da vrate 540.000 maraka, a to je dio od ukupno 617.000 KM novca koji su ukrali, a za koji nije utvrđeno gdje se nalazi.

Odbrana je najavila žalbu Vrhovnom sudu, jer tvrde da je suđenje, čije su dosadašnej dvije presude ukinute, bilo nepravično.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad