Vijeće ministara danas o privremenom finansiranju institucija BiH

Vijesti 23. jul 201907:11 > 07:14
N1

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da razmatra prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza za period juli-septembar. Sjednica od 10. jula odgođena je za danas.

Odlučivanje o ovoj tački dnevnog reda prethodno je odgođeno 27. juna, a potom i 2. jula zbog neprisustva ministra finansija i trezora Vjekoslava Bevande, čije je Ministarstvo predlagač ove tačke.

Tada su sa dnevnog reda skinute i ostale tačke čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora. Na sjednici bi trebali biti razmatrani i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH.

Na dnevnom redu bi se trebao naći i Prijedlog odluke o utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad