Svjetska blogerka Mana Matović: Indija je pravo mjesto za posvetiti se sebi

Vijesti 23. jul 201910:57 > 12:36
N1

Mana Matović je blogerka koja piše o hrani i putovanjima. Rođena je u Srbiji, a živjela je u Mađarskoj i Kaliforniji. Trenutno se nalazi u Indiji odakle nam se i javlja.

Njene dvije najveće ljubavi su joga i fotografija a Indija je, kako je kazala, pravo mjesto za to:

“Joga je jedna velika ljubav kao i fotografija, želela sam samo da se prepustim svemu ovom i da ispustim pravu jogu i istinu koja se krije iza svega. Mislim da je Indija pravo mjesto gdje treba čovjek da dođe da se posveti sebi, da radi na sebi.”

No, prije meditacije i joge imala je drugačije želje, da bude fudbaler:

“Naučila sam tokom prethodnih godina da nikada ne treba planirati unaprijed jer nikad ne znaš šta će ti život donijeti. Ja sam prije tri četiri godine željela da budem fudbalska zvijezda, da budem u reprezentaciji ali život me je usmjerio prema fotografiji koja je nešto najomiljenije što radim u životu.”

Još prije pet godina kada je postala vegeterijanka počela je da piše blog:

“Nekako sam se pronašla u toj ishrani sa voćem i povrćem, jer sam ja vegeterijanka. Počela sam da radim food blog kako bih podjelila recepte sa drugima kojima se sviđa takva ishrana. Međutim sad sam došla u Indiju i hrana je ovdje drugačija, bilo mi jeteško da se navikem.”

Uprkos tome što je bilo teško naviknuti se na indijsku hranu ipak je naučila mnogo novih recepata.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad